16 Temmuz 2011 Cumartesi

13 Şehidimize Son Veda İle

Şehitlere son veda

Diyarbakır'da şehit edilen 13 askerden 8'i bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

16.07.2011 - 13:41




Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım Adana, Noyan Aydın Zonguldak-Ereğli, Aykut Delimehmetoğlu Ankara-Çubuk, Mehmet Kaz Gaziantep-Nizip, Necmettin Torun Samsun-Alaçam, Emrah Eker Giresun-Dereli ve Gökhan Kaplan Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.

ANKARA ŞEHİDİNİ UĞURLUYOR

Diyarbakır'da teröristlerin şehit ettiği 13 Mehmetçik arasında bulunan Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan Jandarma Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu Ankara Çubuk'ta son yolculuğuna uğurlanıyor.

ANKARA ŞEHİDİNİ BÖYLE UĞURLADI



EMRAH EKER / GİRESUN

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker, Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Emrah Eker için Yavuzkemal belde merkezinde düzenlenen törene; Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Erhan Güder, AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Törende şehidin tabutuna sarılan anne Medine Eker, "Bir evladım daha var. Onun da vatan uğruna gerekirse şehit olmasını istiyorum" derken, tören boyunca evladının fotoğrafını kucağından bırakmadı.

Jandarma Albay İsmail Çetinbaş'ın konuşmasının ardından, İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehit askerin cenazesi, daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında belde merkezindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.



NECMETTİN TORUN / SAMSUN

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun, memleketi Samsun'un Alaçam ilçesine bağlı köyünde ağıtlarla toprağa verildi.

Alaçam Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, buradan askeri yetkililer ve yakınları tarafından Yoğun Pelit köyündeki evinin önüne götürüldü. Helallik alınmasının ardından cenaze, araçla namazın kılınacağı alana götürüldü.

Burada yapılan törende konuşan Jandarma Binbaşı Vural Yıldırım, terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada kahramanca çarpışan 13 vatan evladının şehit düştüğünü söyledi.



KOMANDO ER VEFA ÇELİK / AĞRI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Vefa Çelik'in cenazesi, memleketi Ağrı'da toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komando Er Vefa Çelik'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Ağrı'ya getirildi.

Ağrı Havaalanı'nda askerlerin omzunda uçaktan indirilen şehidin naaşı, Yüzüncü Yıl Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada, Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşı döken yakınları, güçlükle sakinleştirildi. Şehidin cenazesi, daha sonra Yavuz Camisi'ne getirildi.

Müftü Vekili Şevket Dilmaç, cenaze namazı öncesinde yaptığı konuşmada, şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Dilmaç, şehitliğin, Allah'ın insanlara bahşettiği yüce bir mertebe olduğuna ve Hazreti Muhammed'in de şehitlik mertebesini sürekli övdüğüne değinerek, ''Allah bir daha bu tür şeyler için bizi bir araya getirmesin. Bu son şehidimiz olsun. Şehidimiz Allah yolunda kanını feda etmiştir. Şerefli bir ölümle gitmiştir. Biz Allah'tan geldik yine ona döneceğiz. Şehidimize Allah'tan af, rahmet, mağfiret ve gani gani rahmet diliyoruz. Ruhu şad olsun'' dedi.

Şehit Çelik'in Türk bayrağına sarılı tabutu, kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınarak askeri araca konuldu. Cenaze, uzun araç konvoyu eşliğinde kent merkezindeki şehitliğe götürülerek gözyaşları arasında defnedildi.



MUSTAFA GÜNEY-GÖKHAN YILDIRIM / ADANA

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesimindeki terörist saldırıda şehit olan jandarma uzman çavuşlar Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım için memleketleri Adana'da tören düzenlendi.

Diyarbakır'daki törenin ardından dün uçakla Adana'ya getirilen cenazeler Askeri Hastane Morguna kaldırıldı. Bugün şehitlerin cenazeleri askeri konvoyla törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Cami avlusundaki törene Mustafa Güney'in hamile eşi Merve, annesi Dudu Güney ve kardeşleri, Gökhan Yıldırım'ın babası Yaşar ve annesi Yıldız Yıldırım katıldı. Şehitlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, bazı akrabaları terör örgütünü lanetledi. Sağlık ekipleri tören boyunca Mustafa Güney'in kalp rahatsızlığı bulunan annesi Dudu'nun yanından ayrılmadı. Dudu, sandalye haline getirilen sedyeye oturtuldu.

Törende AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, CHP milletvekilleri Ümit Özgümüş, Turgay Develi, MHP milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Ali Halaman, Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve çok sayıda ilgili hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun törene çelenk gönderdikleri görüldü.

İl Müftüsü İsmail Canbolat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından tören mangası tarafından taşınan tabutlar askeri araca yerleştirildi. Şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere köylerine götürüldü.



GAZİANTEP / ÇAVUŞ MEHMET KAZ

Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi. Cenazenin getirilişi sırasında şehidin yakınları ağıtlar yaktı, sinir krizi geçirenler oldu. Bazı vatandaşlar ise terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Anne İslim Kaz, "Bundan sonra benim üç askerim var. Onlar da kızlarım. Gerekirse kızlarımı bile askere gönderirim, vatan sağ olsun" dedi.

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katıldı. Şehit Mehmet Kaz'ın yakınlarına baş sağlığı dileyen Şahin, dedesi, annesi, babası ve kız kardeşlerini teselli etmeye çalıştı.

Şehidin annesi İslim Kaz, kızları Vildan, Özlem ve Zeynep'e sarılarak gözyaşı döktü. Asker üniforması giyen kız kardeşler, sık sık ağabeylerinin fotoğrafını öperek ağladı. Şehidin annesi, kızlarını göstererek, "Ağabeylerinden nöbeti devralıyorlar. Onları da ağabeyleri gibi yetiştiriyorum. Kıyafetlerini de giydiler" diyerek gözyaşı döktü.

Dede Mehmet Kaz ise torunu Mehmet'i görmek istediğini söyleyerek gözyaşı döktü. Dede Mehmet Kaz'ın torununun yakasındaki fotoğrafını göstererek, "Mehmet'im nerede?" demesi çevredekileri duygulandırdı.

Şehidin kız kardeşleri ağabeylerinin cenazesini asker selamıyla karşıladı. Şehidin dedesi Mehmet Kaz askerlerin ve yakınlarının yardımıyla cenazenin başına getirilerek, şehit olan torununu görmek istedi. "Deden kurban olsun sana oğlum" diyerek tabuta sarılan, tabutu ve şehit torununun fotoğrafını öpen Mehmet Kaz, tabutun başından güçlükle uzaklaştırıldı.

Şehidin annesi ve kız kardeşleri uzun süre tabuta sarıldı. Şehidin fotoğrafını öperek, ağıt yaktılar.

Törene, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Ali Şahin, Derya Bakbak, CHP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkez, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, CHP İl Başkanı Ali Peri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.



NOYAN AYDIN / ZONGULDAK

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 13 askerden 23 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın için memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Ereğli Devlet Hastanesi morgundan şehit Noyan Aydın'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu alınarak hastane önünde bekletildi. Burada Şehidin ağabeyi Orhan Aydın, kardeşinin askerde komando seçilmesinden sonra yazdığı duygu yüklü şiirini okudu. Anne Ayşe Aydın, burada gözyaşlarını tutamayarak, "6 aylıkken yetim kaldın, 23 sene yeri geldi yemedin, yeri geldi yiyemedin. Diyarbakır dağlarına seni kurban ettim oğlum" diyerek ağıt yaktı. Ağabeyi Orhan Aydın daha sonra kardeşinin başında dua okudu. Yapılan duaların ardından şehidin cenazesi Ereğli Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Bozhane Camii'ne getirildi. Şehidin camiye getirilişi sırasında törene katılanlar bir süre alkışlarken tabutuna el sürdüler.

4 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehit Aydın'ın tabutu cenaze aracından cami avlusuna götürüldüğü sırada annesi 50 yaşındaki Ayşe Aydın da oğlunun tabutundan tuttu. Cenazeye, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Kıdemli Albay Ertan Altınoluk, Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, şehitin yakınları, askeri erkan ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Cenazeye Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi. Şehitin cami avlusundaki musalla taşına tabutunun konulmasıyla birlikte annesi Ayşe, ağabeyi Orhan, ablası Türkan Aydın, dayısı Mustafa Temel ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder